Jogurttinen vadelmatiramisu


Alkaa olla aika tyhjentää pakastimesta vanhoja marjavarastoja, jotta kesällä pääsee sitten taas keräämään uusia niiden tilalle. Kehittelin siis jälkkäriksi tällaisen jogurttisen vadelmatiramisun, joka on hieman perinteistä tiramisua raikkaampi ja kesäisempi.

Jogurttinen vadelmatiramisu
(isohko vuoallinen/n. 15 annosta)

Kauramurotaikina (pellillinen)
  • 300g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Voit myös käyttää valmista kauramurotaikinaa tai Digestive-keksejä, jotka kastat kahviin ja asettelet levyiksi vuokaan.
Jogurttivaahto
  • 4 dl vispikermaa
  • 400g kreikkalaista jogurttia
  • 2 dl vaniljajogurttia
  • 100g valkosuklaata (+vähän raastettuna kerrosten väliin ja koristeeksi)
  • 1 rkl vaniljasokeria
Lisäksi
  • n. 1-1,5 litraa vadelmia
  • vahvaa kahvia kostuttamiseen

Valmistusohje
  • Vaahdota voi, sokeri ja fariinisokeri
  • Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä kelmulla peitettynä jääkaapissa tunti tai pari.
  • Kaulitse taikina pellille koko pellin suuruiseksi neliskanttiseksi keksilevyksi. Paista 200° n. 16-18 min. Jäähdytä ritilällä.
  • Valmista jogurttivaahto. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota kerma ja lisää siihen suklaa samalla vatkaten sekä loput ainekset.
  • Leikkaa keksilevy kahtia niin, että saat kaksi suorakaiteen muotoista levyä. Leikkaa reunoja pois, jotta saat levyistä käyttämäsi vuoan kokoisia.
  • Laita vuoan pohjalle toinen keksilevyistä ja kostuta se hyvin kahvilla. Laita päälle jogurttivaahtoa, vadelmia ja hieman raastettua valkosuklaata. Tee toinen kerros vastaavalla tavalla.



Kommentit

Lähetä kommentti